Dit jaar organiseert TTV Uden Start tot Cycle op zaterdag 7 april aanstaande. Deze fietsclinic is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met het fietsen op een wielrenfiets. De belangrijkste zaken rondom het fietsen worden in 6 weken tijd uitgelegd. In groepsverband wordt iedere week een aantal kilometers gefietst. 'Het is een fatastische clinic”, vertelt een van de deelnemers van vorig jaar.

Start to Cycle vindt plaats op 6 ochtenden, de eerste ochtend vangt aan om 09.00 uur bij fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen op de Loopkantstraat te Uden.

Beschik jezelf nog niet over een wielrenfiets of fietskleding, dan is bruikleen van fiets en/of kleding bespreekbaar. Start to Cycle is bedoeld voor zowel dames als heren.
In de clinic wordt ingegaan op zaken zoals remmen, schakelen, fietsafstelling, gebruik van klikpedalen, houding, kleding, het rijden in een groep en eten en drinken.
De focus ligt op het fietsen zelf, iedere week gaan we in groepsverband, onder begeleiding van ervaren toerfietsers, ook een tocht fietsen.

We komen dan op plaatsen in en rondom Uden, die velen nog niet kennen. De tochten zijn in het begin nog relatief kort, maar worden over de weken langer. Binnen 6 weken tijd wordt een basisconditie opgebouwd, waarmee we op de laatste clinicochtend een tocht van ongeveer 70 kilometer kunnen fietsen.

Na Start to Cycle kan er ingestroomd worden in een van de verschillende groepen van Toer en Trim Vereniging Uden. Start to Cycle wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NFTU).

Bent u enthousiast geworden? En u wilt deelnemen, vul het inschrijfformulier in (zie verderop op deze pagina).

Inschrijfformulier Start to Cycle

Inschrijfkosten bedragen € 10,00. Hiervoor is men tijdens Start to Cycle verzekerd.

Besluit je na Start to Cycle lid te worden van onze vereniging dan worden die € 10,00 verrekend met het lidmaatschapsgeld.

In bezit van: