ATB tocht 2015

Onstuimig herfstweer en winterweer lokken de zichzelf respecterende ATB'ers naar de bossen en velden voor het maken van een tocht. Razen over de singletracks door de bossen en over de heuvels van de Brabantse zandverstuivingen op zoek naar de ultieme ATB-kick. Of wat rustiger rondploeteren over de onverharde wegen en paadjes en genieten van de rust en de natuur.
Zondag 25 januari 2015wordt de zeventiende Udense ATB-toertocht, georganiseerd door TTV-Uden, verreden.

Parcours
Zoals voorgaande jaren kunt u weer kiezen uit 3 verschillende afstanden de 30, 40 en 55 kmDeze routes worden door onze vrijwilligers met linten uitgezet. De routes bestrijken een uitgestrekt gebied. Kiest u voor de langste afstand dan leidt het parcours u naar Bedaf en naar de bossen bij Dinther. Alvorens de bossen bij Nistelrode te bereiken doorkruist u de hel van Loosbroek. Indien er veel modder is, wordt hiervoor een alternatieve route aangegeven. Na de pauze nabij het Maashorstcentrum gaat de route over de Munse Heide en om de Brobbelbies heen richting Schaijk en vervolgens naar de Zeelandse bossen. Het parcours van de 30 km gaat van Bedaf naar de bossen bij Nistelrode. In het Maashorstgebied wordt een lus gemaakt met daarin de stuifzandwallen nabij Zeeland. Het parcours van de 40 km is voor de pauze gelijk aan de langste afstand en na de pauze gelijk aan de kortste afstand. Is ca. 40 km toereikend dan is er voor u het alternatief om voor de pauze de korte en na de pauze de langste afstand te volgen. Deze route is wat zwaarder en gaat door een bosrijkere omgeving met meer singletracks. Het historisch Belgisch Wielerbaantje, aangelegd tijdens de 1e wereldoorlog, is ook opgenomen in het parcours. De Gemeente Uden heeft hiervoor toestemming verleend.

Inschrijving
Start en finish zijn bij Gasterij De Pier aan Schansweg 3 te Uden nabij de Bedafse bergen gelegen tussen Uden en Vorstenbosch. De inschrijving is tussen 9.00 uur en 10.00 uur. De deelnamekosten bedragen voor NTFU-leden € 3,- en voor niet leden € 4,-. Voor kinderen is deelname t/m 15 jaar gratis. Voor NTFU-leden is er de mogelijkheid gebruik te maken van Scan and Go. Vergeet niet om na afloop even binnen te wippen bij De Pier, mogelijk heeft u prijs in de loterij die is gekoppeld aan de inschrijving.
Pauzeplaats
Op Slabroek is er gelegenheid voor een pauze en een praatje met andere fietsers. Hier krijgt u thee, een krentenbol en een kleine versnapering. Ook is hier een kleine reparatiepost.

Gedragsregels
Deelnemers dienen de NTFU-gedragscode voor mountainbikers in acht te nemen. Toon respect voor de natuur en mede-recreant. Wel is het verplicht om een helm te dragen.

Sponsors
De tocht is mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers en onze sponsors, in het bijzonder Auto Airco Station Uden en Rijwielzaak Mart & Wilma Verstegen.

Voor beelden uit 2014 zie ATB tocht 2014 onder activiteiten.

Route 2015: