Elk seizoen is TTV Uden actief

Wielervereniging TTV Uden kijkt terug op een geslaagd fietsseizoen “op de weg”. Na een mooie tocht afgelopen zondagmorgen door de groenrijke omgeving op het stalen ros is het tijd om de energie aan te vullen. In Teugel Resort Uden genieten de leden van een smaakvolle brunch ter afsluiting van het wegseizoen.

Natuurlijk wordt teruggeblikt op de wekelijkse fietstochten. Vanaf de Markt in Uden gaan op zondagmorgen 3 groepen van start. Tochten naar alle windstreken en iedere groep in zijn eigen tempo; sportief bezig zijn en genieten van de mooie omgeving. Ook de nieuwkomers van dit jaar zijn enthousiast. De beginnende renners hebben met een succesvolle Start to Cycle de basisvaardigheden geleerd en ze draaien aardig mee in het peloton. "Mooi", klinkt de vaststelling van 3 nieuwkomers als zij in de zomer een tocht van 140 kilometer hebben gemaakt. "Dit resultaat hadden we niet verwacht".

Binnen de vereniging zijn ook dames actief en zij organiseren jaarlijks een meerdaagse tocht. "Het was een fantastische tocht naar Amersfoort" vertellen de wielrensters bevlogen. Door clubleden worden meer tochten georganiseerd, zoals de jaarlijkse tocht in Zuid-Limburg en de tocht naar Nunspeet. Niet alleen worden er clubtochten gereden maar worden zwaardere uitdagingen aangegaan in “klassiekers”, zoals Elfstedentocht, Luik-Bastenaken-Luik, Limburgs Mooiste, of zelfs La Marmotte en de Ötztaler Radmarathon. Ook namen leden deel aan Alpe `d HuZes, Tour voor MS en aan het Bike Festival Brabant. Er waren informatie-avonden over bikefittig, voeding, fietsreparatie en onderhoud.

De leden blijven in de winterperiode actief en houden hun conditie op peil. Onstuimig herfst- en winterweer lokken de zichzelf respecterende ATB'ers naar de bossen en velden voor het maken van een tocht. Razen over de singletracks door de bossen en over de heuvels van de Brabantse zandverstuivingen op zoek naar de ultieme ATB-kick. Of wat rustiger rondploeteren over de onverharde wegen en paadjes en genieten van de rust en de natuur. Naast het mountainbiken (of All-Terrain-Biking) en spinning blijven enkele groepjes actief op verharde wegen. Verder vraagt de ATB-tocht, georganiseerd door TTV-Uden, op 28 januari 2018 de nodige voorbereiding.

Dit jaar staan we ook aan de vooravond van een nieuwe start, met nieuwe kleding en nieuwe sponsorcontracten met hoofdsponsor Fietsspeciaalzaak Mart & Wilma Verstegen en de subsponsoren: Teugel Resort, Bodyvision Healthclub en Bouw / Timmerbedrijf F. Ketelaars", vult voorzitter Frank met trots aan. "Het fietsen blijft boeiend".